מעבר מבית חולים לבית אבות
להישאר? לחזור הביתה? להתחיל דרך חדשה? כל השיקולים עבור מעבר אל בית אבות לאחר תקופת אשפוז בבית החולים. מהן היתרונות, התחושות והדברים שיש לקחת בחשבון.
מבוגרים רבים מוצאים את עצמם בצומת דרכים. ממצב בו הם עצמאים וגרים בדירתם שלהם, הם מוצאים עצמם עקב בעיה בריאותית כזו או אחרת מאושפזים בבית חולים ומטופלים באופן צמוד ושמצבם התפקודי משתנה מעצמאי לתשוש או סיעודי. בבית החולים הם מוצאים בטיחות לצד חוסר נוחות. מצד אחד יש 24 שעות מי שייתן להם מענה הולם לכל קושי פיזי ובריאותי, אך מצד שני הם נמצאים במקום זר, לא נעים, וללא הסביבה המוכרת להם- ללא שגרה אליה הסתגלו
. על כן ברגע שהם שוב חוזרים לעמוד על הרגליים ועליהם לסור מבית החולים, (יש הגבלת זמן לאשפוז בבית חולים), עליהם להחליט לאן להמשיך- חזרה הביתה או מעבר אל בית אבות.
צומת דרכים
כמובן שאם המצב הבריאותי חוזר להתאפס, רק הגיוני לחזור אל הבית אל הפינה המוכרת. אך אם המצב כזה שמעתה יש צורך בטיפול צמוד לאורך היום, המצב הוא שנמצאים בצומת בה יש להחליט מחדש לאן להמשיך. מצד אחד ניתן לחזור אל הבית ולקחת מטפל שיעבור לגור באותו הבית, או לחלופין להסתמך על בני המשפחה. אבל מצד שני גם ניתן לעבור אל דיור מוגן יוקרתי ואיכותי וליהנות ממערכת משומנת שמנוסה בטיפול באוכלוסייה מבוגרת הן מהפן הבריאותי והן ומהפן החברתי.
האופציות העומדות בפני הקשיש
מעבר אל הבית בליווי עזרה מקצועית דורש הוצאות גבוהות למטפל, הוצאות שלא תמיד ניתן לעמוד בהן. מהצד השני מעבר אל בית אחד הילדים לא תמיד אפשרי וגם הסתמכות עליהם לאורך זמן לעיתים מתגלה כצעד שגוי או בעייתי, אם מבחינת לוגיסטיקה ואם מבחינת זמן פנוי או קרבה פיזית.
תחושות
מפתיע לגלות, אך דווקא כאשר עוברים אל בית אבות, ניתן לחוש תחושת עצמאות שכה חשובה בגיל זה. העובדה שנמצאים במקום עם השגחה מקצועית, מאפשר קודם כל לחוש ביטחון, ביטחון שמוביל לנוהל חיים יותר זורם ומאפשר. במקביל העובדה שלא תלויים במשפחה ממצבת את השוהה כעצמאי ומכאן שמדובר בדימוי בעל ערך עליון.
יתרונות
לסיכום ניתן לומר שלאחר שאנשים מבוגרים שוהים באשפוז הם עשויים לחוות מצב ביניים אשר גורם להם לשקול מחדש האם להתחיל פרק חדש בחיים. כיוון שלרוב בגיל זה החיים החברתיים די מאתגרים, ותחושת הביטחון קריטית עבור ניהול החיים, הבחירה לעבור אל בית אבות סיעודי הינה בחירה שמתגלה כגורם האחראי לפריחה מחודשת, כבחירה הגיונית, מעשית וחיובית.